prosupplements.sk

Doprava zadarmo nad 150 € v rámci SR

Rýchle doručenie kuriérom GLS

Konzumácia základných živín zo živočíšnych potravín

Konzumácia základných živín zo živočíšnych potravín

Konzumácia základných živín zo živočíšnych potravín, ako je vitamín B12, riboflavín, železo, zinok, meď, kreatín a karnozín, ponúka množstvo zdravotných výhod. Tieto živiny zohrávajú rozhodujúcu úlohu v rôznych telesných funkciách a ich získavanie zo živočíšnych zdrojov je ta najvstrebatelnejšia forma Vitamín B12: Vitamín B12 je rozhodujúci pre nervové funkcie, tvorbu červených krviniek a syntézu DNA. […]

Benefity nasýtených tukov pre ľudský mozog

Benefity nasýtených tukov pre ľudský mozog

1. Zlepšená funkcia mozgu: Nasýtené tuky hrajú kľúčovú úlohu pri udržiavaní integrity a funkcie mozgových buniek. Mozog sa skladá z približne 60 % tuku a nasýtené tuky patria medzi základné stavebné zložky membrán mozgových buniek.2. Adekvátna konzumácia nasýtených tukov zaisťuje, že mozog funguje optimálne, podporuje kognitívne schopnosti, ako je pamäť, učenie a sústredenie.3. Absorpcia živín: […]

lepok

Pozor na lepok

Lepok je bielkovina nachádzajúca sa v pšenici, jačmeni, raži a podobných obilninách. Existujú však určité stavy, pri ktorých má lepok škodlivé účinky na črevá.Dva hlavné stavy spojené s citlivosťou na lepok sú celiakia a neceliakálna citlivosť na lepok.1. Celiakia: Ide o autoimunitnú poruchu vyvolanú požitím lepku. U jedincov s celiakiou spôsobuje lepok imunitnú reakciu, ktorá […]

benefity nasýtených tukov

Zdravotné benefity nasýtených tukov

1. Zlepšené markery kardiovaskulárneho rizika: Niektoré štúdie naznačujú, že nasýtené tuky, ako sú tie, ktoré sa nachádzajú v mliečnych a,zvieracích výrobkoch (napr. plnotučné mlieko, syry, vajcia, hovädzie mäso ), negatívne neovplyvňujú markery kardiovaskulárneho rizika, ako sa predtým predpokladalo. V skutočnosti môžu dokonca zvýšiť hladiny cholesterolu s vysokou hustotou lipoproteínov (HDL), často označovaného ako „dobrý“ cholesterol, […]

LDL cholesterol

LDL cholesterol

LDL cholesterol má v tele prospešné funkcie. LDL je často označovaný za zlý cholesterol, no v skutočnosti je to ten cholesterol ktorý je zlý? Alebo sú to všetky procesované rastlinné oleje vyrobené pod vysokou teplotou a tlakom? Alebo je možné, že cukor mutuje LDL cholesterol a kvôli nemu sa stáva lepkavý? 🤔Vysoké množstva cholesterolu sme […]

konzumácia červeného mäsa

Konzumácia červeného mäsa

Hustota živín Červené mäso je bohatým zdrojom dôležitých živín, ako sú bielkoviny, železo, zinok a vitamín B12, ktoré hrajú životne dôležité úlohy v rôznych telesných funkciách. Tieto živiny sú nevyhnutné pre tvorbu červených krviniek, imunitnú funkciu, produkciu energie a opravu tkaniva. Vysokokvalitný proteín Červené mäso sa považuje za kompletný proteín, čo znamená, že poskytuje všetkých […]

prerušovaný pôst

Prerušovaný pôst

Milan, konečne som našla to čo mi vyhovuje a pritom moja trénerka stále do mňa tlačí sacharidy, raňajky, že neschudnem atď (toto som počul asi stovky krát od Vás) , ale mne to vyhovuje, cítim sa lepšie, menšie brucho, schudla som, lepšia pokožka (ano veď toto si chcela). Ľudia rozumejú čím viac, že náš vývoj […]

optimálna strava

Čo je optimálna strava?

Mala by obsahovať všetky živiny, ktoré potrebujeme pre optimálne fungovanie v biodostupnej forme s najmenším množstvom toxínov. Obsah všetkých vitamínov a minerálov, aminokyselín a stavebných látok, ktoré potrebujeme kvôli prosperite, ale bez narušenia našej biochémie, bez tvorenia zápalu a poškodzovania buniek. Skvelé že? Riešenie je mäsožravá strava tzv. “Od nosa po chovost”. Živočíšne potraviny sú […]

mäso z orgánov

Mäso z orgánov

Orgány obsahujú mäso, ktoré je mimoriadne bohatým zdrojom potravy. Nie je iný typ mäsa, ktorý by sa vyrovnal mäsu z orgánov, ako je hovädzia pečeň. Jedná sa o najväčšiu hustotu živín a biologickú dostupnosť aká vôbec je. Ak človeku chýba energia, tak doplnenie esenciálnych mikronutrientov (vitamíny a minerály) môžu vyriešiť jeho problém. Pritom ľudia často […]

zápal v tele

Zápal v tele. Čo to je?

Zápal v tele je prirodzená reakcia imunitného systému na ochranu tela pred škodlivými podnetmi, ako sú patogény, zranenia alebo toxíny. Zatiaľ čo akútny zápal je kľúčovou súčasťou procesu hojenia, chronický alebo nadmerný zápal môže mať negatívne účinky na ľudský organizmus. Tu sú niektoré z negatívnych účinkov zápalu: 1. Poškodenie tkaniva: Chronický zápal môže viesť k […]

Košík zatvoriť